
 SHEBOYGAN COUNTY      ORDINANCE NO.  09   (2014/15) 
 

Re: Establishing Building Use Protocol 
 
 WHEREAS, from time to time County officials are asked to allow County buildings and property to 
be used by third persons for meetings or on other temporary use, and 
 
 WHEREAS, there is no current policy establishing when such use is appropriate and when it is 
not appropriate, and 
 
 WHEREAS, any use of County property should only be allowed for County purposes or to 
support or enhance the mission and responsibilities of County government; 
 
 NOW, THEREFORE, the County Board of Supervisors of the County of Sheboygan does ordain 
as follows: 
 

Section 1. Establishing Use of County Buildings and Property.  Section 56.11 of 
the Sheboygan County Code of Ordinances is hereby created as follows: 

 
56.11 USE OF COUNTY BUILDINGS AND PROPERTY.  County buildings and 

property are intended for use by County government.  No County official or 
employee shall use or permit the use of County buildings or property for personal 
convenience or profit or by third parties except to the extent such third-party use 
is determined to be ancillary in purpose to County government and approved by 
the Property Committee or the County Administrator 

 
Section 2. Effective Date.  The herein Ordinance shall take effect upon enactment. 

 
 Respectfully submitted this 4th day of November, 2014. 
 
 

PROPERTY COMMITTEE 
 
 
James P. Glavan     Thomas V. Epping     
James P. Glavan, Chairperson    Thomas V. Epping, Vice-Chairperson 
 
Kris Wheeler      Al Bosman      
Kris Wheeler, Secretary     Al Bosman 
 
       Robert Ziegelbauer     
       Robert Ziegelbauer 
 

Opposed to Introduction: 
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